Whisky Expeditie Orkney’s

7 tot 13 april 2018

Vanaf Inverness gaat het langs de schitterende Ooskust met de Flying Dutchman naar de mooiste eilanden van Schotland de Orkney’s. Onderweg worden beroemde distileerderijen bezocht zoals Dalmore Glenmorangie, Balblair,Clynelisch, Old Pulteny en de  beroemde distileerderijen op Orkney Highland Park en Staffa. 

Whisky en de Orkney’s ontdekken met de Flying Dutchman

Whisky en de Orkney’s  ontdekken: distilleerderijen en eilanden bezoeken door middel van een ontspannende zeilcruise.
Wij gaan naar schitterend gelegen beroemde Whisky distilleerderijen zoals : Old Pulteney, Highlands, Staffa . Bewoonde en onbewoonde gebieden  doen we aan, de ene keer gaat het schip voor anker in een verlaten baai, een andere keer wordt er aangelegd in een van de kleine schilderachtige haventjes. Wij nemen u mee in het land van rust en ruimte, waar de natuur de boventoon voert.
Al zeilend gaat het langs de Oostkust met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de Highlands.
U kunt het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en genieten van de wilde dieren, zeehonden,  vogels zoals Jan van Genten, papagaaiduikers, enz. Ook bestaat er grote kans om walvissen en dolfijnen te zien. Een schitterende ontdekkingsreis.

Aanvragen »

Inschepen  : Inverness 7 April  vanaf 18.00 uur.
Uitschepen: St. Gill’s Bay 13 April vanaf 10.00 uur.

Prijzen:
Daar onze tweepersoonshutten verschillende van grootte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën:

Standaard hut  …………………………€   975,- per persoon
Standaard plus………………………… €  1085,- per persoon
Toeslag enkelgebruik hut……….….€   350,-

Inbegrepen:

 • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken.
 • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
 • Gebruik van Zodiak voor landingen.
 • Halfpension  ( dit geeft u de vrijheid aan land de lokale specialiteiten te ontdekken.)
  .

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes.
 • Drankjes aan boord.
 • Aan- en af reis schip.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. Onze gasten komen uit o.a. Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland. De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands en spreken Duits en Engels.

Mogelijk reisschema: 

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Inverness

Aankomst in Inverness en kennismaking met de andere deelnemers en crew, waarna u vervolgens  ruim de tijd krijgt u te installeren en het schip te bekijken. Hierna ontvangstdiner en informatie over onze reis.  Vervolgens heffen wij een glas op een zeer mooie reis. De stad is schitterend gelegen en wordt doorsneden door de rivier de Ness waar Loch Ness zijn naam aan ontleendt. Inverness wordt wel de hoofdstad van de Highlands genoemd.

Afbeeldingsresultaat voor inverness

Dag 2 : Brora
Na een mooi ontbijt gaat het met de bus naar de beroemde Distileerderijen Dalmore Glenmorangie, en Balblair. De Flying Dutchman zet ondertussen koers naar Brora waar iedereen na een Whiskyrijke dag weer aan boord komt.   ( Bus is inclusief )
Afbeeldingsresultaat voor brora

Dag 3 : Eerst gaat het op bezoek bij  de beroemde whisky distileerderij Clynelisch en vervolgens zetten wij koers naar Wick een mooie zeiltocht langs een schitterende kust.
Afbeeldingsresultaat voor clynelish distillery

Dag 4
Na het ontbijt en bezoek aan de Whisky distileerderij Old Pulteney gaat het naar de Orkney Islands.
Afbeeldingsresultaat voor wick scotland

Onderweg passeren wij wat er overgebleven is van het  imposante Keiss Castle.
Afbeeldingsresultaat voor wick scotland

Dag 5
Wij zijn gearriveerd op de Orkney-eilanden een groep van ongeveer 70 kleine eilanden die ten noorden van Caithness voor de kust liggen van Noord-Schotland. Het grootste eiland is Mainland (Stromness). In totaal zijn er maar ongeveer 20 eilanden bewoond. Orkney’s bestuurlijke hoofdstad Kirkwall ligt op Mainland. Dit is een goede standplaats om de rest van de eilanden te ontdekken. De grootste industrie op het eiland is het boerenbedrijf. Het is een populair gebied bij toeristen om verschillende redenen, een van die redenen is de interessante flora en fauna op de eilanden. Tienduizenden zeevogels nestelen in de zomermaanden op de rotsen. De grootste zoogdieren die er leven zijn zeehonden. Tijdens een wandeling op het strand is de kans erg groot dat je deze prachtige beesten ziet zwemmen.
Vandaag een uitgebreid bezoek aan de hoogtepunten van de Orkny’s.

 

Dag 6
Bezoek aan Distileerderij Scapa en Highland Park hierna gaat het tussen de eilanden door naar Gill’s Bay.

Dag 7
Na het ontbijt staat de bus klaar om ons naar Inverness te brengen.