Whiskyreis Schotland 

van 1 tot 7 oktober 2017 

WHISKYREIS  SCHOTLAND

Whiskyreis Schotland: met de Flying Dutchman maken wij een ontdekkingsreis door de Hebriden . Wij  bezoeken de meest beroemde whisky distilleerderijen.  Onze reis start in Oban met bezoek aan de Oban distilleerderij en gaat door naar Jura één van de meest aansprekende distilleerderijen. Deze ligt zo afgelegen, dat de bezoekers vrij toegang hebben.  En natuurlijk Islay, het ultieme Whisky paradijs met zijn 9 Whisky distilleerderijen.  Kort gezegd: een enerverende Whiskyreis Schotland, door  een fantastisch gebied!

Aanvragen »

Inschepen  :  Oban 1 oktober  vanaf 19.00 uur
Uitschepen:  Oban 7 oktober  : 10.00 uur.

Prijzen:

Daar onze tweepersoons hutten verschillende van grootte (vloeroppervlakte) zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  …………. €  885,- per persoon
Standaard plus…………  €  995,-  per persoon
Eenpersoons toeslag…. €  450,-  per persoon

Inbegrepen:

  • Halfpension.
  • Op basis van eigen douche en toilet, handdoeken en beddengoed.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik zodiak voor landingen.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Exclusief drankjes
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. Hoewel de bemanning Nederlands is, is de voertaal aan boord Engels. Onze gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Voor vragen bel Klaas : 06 53231627

Mogelijk reisschema: 

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

Whiskyreis Schotland:  u komt aan in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een mooie baai. Wanneer u vroeg komt  kunt u uw bagage bij ons afgeven en een glaasje levenswater (whisky) gaan drinken in één van de vele gezellige pubs. Vanaf 18.00 uur wordt u door de bemanning aan boord verwelkomt. Als u bent ingescheept maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers.  Hierna volgt een welkomstdiner en een kleine whiskyproeverij en heffen wij het glas op een mooie reis.

Whiskyreis Schotland
Oban
Whiskyreis Schotland
Overnachten in de sluis.

Dag 2 : Oban & Crinan

Na een goed ontbijt gaan we een rondleiding maken bij de Oban Whisky distilleerderij. Hier geven ze een leuke, interessante en duidelijke rondleiding. Je ziet vaten met een inhoud van 35.000 liter en aan het eind is er mogelijkheid tot proeven (en kopen).  ’s Middags gaan we richting Crinan, een zeer klein schitterend plekje.

Hier meren wij af in de sluis die toegang geeft naar het Crinan kanaal. Een unieke ervaring.

Whiskyreis Schotland
Jura

Dag 3: Jura

Onze Whiskyreis Schotland vervolgen we  naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Deze ligt zo afgelegen dat bezoekers die echt veel moeite moeten nemen om er te komen, een gratis rondtoer krijgen.

Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreft. Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters.

U kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighouse. Dat is de plek waar de schrijver George Orwell in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn meesterwerk ‘1984’ schreef. Hij omschreef het heel juist als “een extreem ontoegankelijke plek”.

 

Whiskyreis Schotland
Lagavullin op Islay.

Dag 4 & 5 : Islay

We varen door naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is.

Wij bezoeken hier een groot aantal distilleerderijen, waarbij het schip van de ene naar de andere distilleerderij vaart. Vaak hebben ze hun eigen aanlegsteiger, zoals o.a. Lagavullin, Ardbeg, Laphroig, Bruichladdich en Bowmore.

 

Whiskyreis Schotland
Uitzicht vanaf Oban

Dag 6: Schotse Westkust

Deze dag is een mooie zeildag terug naar Oban en we genieten van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden aan de Schotse Westkust. De ruige schoonheid van Jura, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen. er bestaat een grote kans om dolfijnen te zien!

Dag 7: Oban

Helaas is er een einde aan deze reis gekomen en moeten we afscheid nemen. Na een goed ontbijt staat de bus te wachten om u terug te brengen naar het vliegveld.

Let op : Het programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer,stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis